Leeds november 2011

In 2011 deed de stichting een eerste donatie aan Pavilion te Leeds, producent van 9 Intervals van Aurélien Froment. Het gaat hier om 9 korte films die gedurende 9 achtereenvolgende weken in het voorprogramma van het Hyde Park Picture House draaiden. Als een special event werden deze films achter elkaar vertoond voor vrienden, medewerkers, galeriehouders en sponsors. Zo kwamen wij in Leeds terecht.

Hyde park Picture House opende in november 1914 en is nu een Art House Cinema. De 9 Intervals gaan over stoelen en elke aflevering eindigt met een aankondiging van de ‘stoelfilm’ van de volgende week. De filmpjes zijn afwisselend en vermakelijk, prachtig gefilmd, informatief maar toch geen documentaire. Praktisch alles is in Leeds gefilmd. Van elke film is een postcard gemaakt, er is een affiche en overal staat Dommering Foundation keurig vermeld. We kunnen ons voor een eerste project niet beter wensen.
De films worden nu omgewerkt tot een double screen presentatie, die dit jaar te zien zal zijn in de Statements gedurende Art Basel.

 

Dit bericht is geplaatst in Projecten. Bookmark de permalink.